Nieuwsbrief september

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van september. We beginnen deze nieuwsbrief met een aantal afspraken, die we al jaren op De Springplank hanteren, maar de laatste tijd wat ‘verslapt’ zijn. We hopen dat u even de tijd wilt nemen om ze rustig door te nemen en u hiermee weer wat extra duidelijkheid te verschaffen.

Eten en drinken…

  • Onze leerlingen hebben over het algemeen al energie genoeg van zichzelf. Daarom zijn energiedrankjes niet toegestaan.
  • Dat geldt ook voor blikjes. De afgelopen tijd zijn er weer een aantal blikjes ‘opengesprongen’ in tassen of in de klas, met alle gevolgen van dien. Het liefste zien we daarom drinkpakjes op school of flesjes met sap of water.
  • Zodra de kinderen op school komen, willen we dat de kinderen geen kauwgom meer in hun mond hebben. In het verleden kwamen we de kauwgom overal tegen. Dat is destijds de reden geweest om kauwgom te verbieden.
  • Natuurlijk mag er wel eens een snoepje worden gegeten. Maar ook hier willen we u vragen dit met mate mee te geven. Een kleinigheidje is ook lekker.

Trakteren…

Als kinderen jarig zijn, mogen ze uiteraard trakteren in hun klas. Dat is leuk en geeft net even wat extra sfeer aan de dag. Uw zoon/dochter staat even helemaal in het middelpunt van de belangstelling. V.w.b. de traktatie willen we u vragen het klein en gezond te houden. Het gaat om het aardigheidje en niet om de hoeveelheid.

Mobieltjes…  

Als school zijn wij niet verantwoordelijk voor het meenemen van allerlei (elektronische) spelletjes en apparaten. 

Omdat we begrijpen dat veel ouders het fijn vinden dat leerlingen even bellen dat ze goed zijn aangekomen op school na een fietsrit, hebben we de volgende afspraak:

Mobieltjes meenemen mag op eigen verantwoording, maar op het schoolplein worden ze in de tas gestopt en ook niet gebruikt voor muziek e.d. Bij binnenkomst worden de mobieltjes ingeleverd bij de leerkracht en gaan ze achter slot en grendel. Op het einde van de dag krijgen de leerlingen de mobieltjes weer terug.

Jassen aan…

We hebben allemaal heel lang kunnen genieten van mooi weer maar……….. door de veranderde weersomstandigheden, vragen we in deze nieuwsbrief aandacht voor de afspraken die we hebben in de school met betrekking tot jassen.

We maken het nu nog weleens mee dat leerlingen zonder jas naar school komen.  Vanaf volgende week gaan we ervan uit dat alle leerlingen met een jas aan op school komen. Alle leerlingen gaan in de pauzes met een jas aan naar buiten.                  

Rots en water…

Deze weken wordt in de meeste groepen weer Rots en Water-training gegeven. Deze weerbaarheidstraining wordt door juf Jolanda gegeven. Tijdens deze training leren de kinderen hoe ze zich kunnen opstellen in verschillende (lastige) situaties. Grenzen aangeven en eigen keuzes maken hierbij zijn belangrijk. In de jongste groepen draaien we momenteel proef met Relax Kits. Hierover kunt u meer lezen in de volgende nieuwsbrief. 

Schoolbezoeken…

Woensdag 3 oktober gaat groep geel op bezoek naar de zorgboerderij Binnenste Buiten in Terhole i.v.m. dierendag. We wensen hen veel plezier.

Kinderboekenweek 2018…  

Op woensdag 4 oktober begint de jaarlijkse Kinderboekenweek weer. Het thema dit jaar is: ‘Kom erbij’ In de klassen zal op verschillende wijze hier aandacht aan besteed worden. 

Week van de gezonde pauzehap…

Deze week kregen alle kinderen in het kader van de week van de gezonde pauzehap gezonde tussendoortjes aangeboden. Ze konden genieten van een cracker met verse aardbeien, kwark met bananen en nog andere lekkere gezonde tussendoortjes. Als school vinden we het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen. Het levert leuke gesprekken op en we hopen dat

dekinderen zich (nog) bewuster worden van het belang van gezonde voeding. Veel kinderen krijgen regelmatig al gezonde tussendoortjes mee naar school. Daar zijn we erg blij mee en we hopen dat dit in de toekomst alleen maar toeneemt.

Gebruik van foto’s van ClassDojo…

De afgelopen periode hebben we signalen binnen gekregen dat foto’s die geplaatst worden in de ClassDojo, toch door ouders gedeeld worden op andere media. Bijv: door het maken van een screenshot van de app. We willen nogmaals laten weten dat dit absoluut niet de bedoeling is. We werken juist met een ‘gesloten’ systeem, zodat de privacy gewaarborgd kan worden. Als we het vaker tegen komen, worden we gedwongen geen leuke foto’s meer te plaatsen. 

Kinderconcert “So What”…

Groep Oranje en groep Rood zijn afgelopen maandag naar de bibliotheek gelopen. Daar kregen ze een concert. Er werd hele bijzondere muziek gespeeld door vier mensen…. Jazz! Dat vonden de meeste kinderen wel erg leuk en interessant. Ze mochten ook zelf meedoen, met allerlei geluiden, zoals stampen. Maar ook door woordjes te fluisteren, namelijk poffertjes en

crackertjes. Dat deden de kinderen zo goed dat het echte muziek werd! Ze hebben ook geleerd dat je bij jazz kunt improviseren. Ook hebben een aantal instrumenten leren kennen: trompet, trombone, contrabas, dwarsfluit en piccolo.

Agenda oktober & november 2018…

  • zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober                     Herfstvakantie
  • dinsdag 13 november                                          Studiedag, alle leerlingen vrij
  • vrijdag 30 november                                            Dansfestijn

_________________________________________________________________

Klik hier om de nieuwsbrief als PDFbestand te downloaden

_________________________________________________________________